Naar een circulaire economie

Eindelijk! Niet eerder tegengekomen, maar nu een voltreffer. Kort en bondig beschreven. Met een hoogstaande analyse van een vastgelopen economisch stelsel. Om te bewaren en in te lijsten. En daarom integraal op mijn weblog geplaatst!

Om de vreugde te temperen moeten we ons natuurlijk wel afvragen wat de aanzet tot het schijven van deze hemelse beschouwing (en het geven van een bevlogen college) is geweest.

Werd Wijffels soms getriggerd door “schuld en boete”?


EEN KROONJUWEEL, dit artikel uit de NRC van 20130330 en de uitzending van Tegenlicht VPRO op 20130218.

Werd Wijffels soms getriggerd door “schuld en boete”?

Hetgeen een CDA-politcus (die met het klimmen der jaren – en Petrus wachtend aan de hemelpoort – zijn geweten aan het (wit)wassen is) wel vaker overkomt? Om over gewezen bankdirecteuren maar niet te spreken (weten we nu). Ook kompaan Onno Ruding (voorgeschiedenis hetzelfde laken en pak) schreef na zijn pensionering het ethisch bevlogen boekje “Markt en Moraal” (2004), waarna de verloedering en schandalen in mondiale ondernemingen pas goed losbarstten.

Waarmee we dus het aspect geloofwaardigheid en integriteit ook nog even aan de orde stellen. Aan het slot van dit artikel kunt u hier (nog) meer over lezen.

ARTIKEL NRC 30 maart 2013


UITZENDING TEGENLICHT

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.