Bejaarde scheefwoners

OPEN BRIEF AAN DE WONINGBOUWVERENIGING
Over een gecriminaliseerde groep bewoners.
Minister Blok – van Wonen, kan tevreden zijn
Leest u even mee.


———————————————————————-
Het Groene Oord – Sociale Woningbouw
Directeur / Vestigingsmanager
Mevr. G. Blok-Rutten
Westbroek

Betreft: Inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2013
Betreft: aanmaning medewerker huurincasso

Lutjebroek, 25 juli 2013

Geachte promovendus,

Bedankt voor de dreigbrief, die zojuist bij ons op de deurmat plofte. Waarin we worden verzocht op te rotten uit de woningwetwoning waarin het gezin 40 jaar lang de tijd heeft genomen iets van het leven te maken. Omdat we samen nog (maar dat zou binnenkort wel eens kunnen veranderen) een inkomen boven de 43.000 euro verdienen. En daarom een doorstroomheffing moeten betalen. We zijn er helemaal ondersteboven van. Vandaar dat we even reageren.

Ik vrees dat u voor het doorstromen te laat bent. Want ondanks dat we natuurlijk dolgraag naar een prachtige gelijkvloerse doorzonwoning verhuizen – in plaats veroordeeld te zijn tot ons huidige achenebbisj woninkje – zien wij dat zo gauw niet gebeuren. Omdat onze ledematen ons momenteel in de steek laten (we zeggen het maar eerlijk). Mijn vrouw is een actief rollatorgebruikster geworden en ikzelf loop de honderd meter ook niet meer in tien seconden. Ook kunnen we bijna geen kopje meer verzetten, laat staan straks onze complete inboedel verplaatsen naar het door u gewenste nieuwe onderkomen. Eigenlijk niet zo verwonderlijk als beiden de 70 ver (niet verder vertellen, hoor) zijn gepasseerd. Ik zou die doorstroomheffing daarom maar vergeten, als ik u was.

Ik zou maar even wachten, met al die haast. Want van doorstromen komt evident niets meer, of het zou naar de hemelpoort van Petrus moeten zijn – waarmee het probleem natuurlijk (een homoniem) is opgelost. Maar het kan ook zo zijn dat uw upgrading tot belasting-deskundige (en een crimineel jaarinkomen van 300.000 euro) bij u een euforie in gang heeft gezet waardoor alle remmen losgeslagen zijn. U bent tenslotte ook maar een mens, nietwaar en geen Hottentot, die zorgvuldiger omgaat met zijn oudjes. En dan dendert men verder….

Voor dit scenario hebben we een ander plan in gedachten, ingrijpend – dat wel, u krijgt het als eerste te horen: binnenkort gaat dit stel scheiden van tafel en bed, want ons huwelijk wordt zo langzamerhand een beproeving. Daarmee zullen we spoedig weer tot uw doelgroep behoren en zou alle moeite voor niets zijn geweest (die toenemende bureaucratie heeft toch ook uw aandacht, mag ik veronderstellen?). En heeft ieder nadeel zo zijn voordeel.

Ik stel daarom voor dat mijn behoeftige – nu nog – echtgenote na de scheiding in haar huidige woning mag blijven bivakkeren (ook al vanwege haar rollatorgebruik) en dat ondergetekende (nog redelijk ter been) op uw kosten verhuist naar een fraai appartement dat beslist wel ergens in uw woningbestand te vinden is. Graag ook nog mooi gelegen en beschikkend over een flinke vloeroppervlakte (van minstens honderd vierkante meter). En een balkon op het zuiden graag (het zuidwesten mag ook). Met een schappelijke huur, die tegemoet komt aan de slachtofferrol waarin ik mij heb weten te manoeuvreren. Voor minder doe ik het niet.

Ik denk dat het verhuizen fysiek nog net gaat lukken.

U begrijpt dat ik in spanning een reactie van u tegemoet zie.

Hoogachtend,

Drs. Snuggere Willempie (opgeklommen vanuit het niets) en partner (van hetzelfde laken en pak)

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.