Past de Islam straks in Europa?

WE ZIJN ZOVER – EEN KROONJUWEEL

Er zijn van die momenten dat je merkt dat het eindelijk begint te dagen. Dat je die polemieken niet voor niets hebt geschreven. Met zo maar ineens een bericht in de krant dat hout snijdt en het predicaat kroonjuweel verdient. Om te bewaren.

Het krantenartikel over het in de aanhef vermelde onderwerp zullen we u daarom na de inleiding integraal in Pdf-formaat aanbieden.

INLEIDING

Toch nog een (zelfs zeer gerenommeerd) Instituut voor sociale en politieke wetenschappen gevonden dat een uitspraak durft te doen over de toekomstverwachtingen van de Islam in het vrije West-Europa. In Nederland zijn ze er te schijterig voor. Daar laat men het liever gebeuren. Ook de Nederlandse kranten maakten er nauwelijks melding van. Nergens was het voorpaginanieuws. Alleen de NRC plaatste het op een niet al te opzichte plaats (op pagina 3), niet al te groot en zonder dat er enig commentaar op werd geleverd.

Maar de conclusies die in dit Duitse rapport worden getrokken liegen er niet om en zijn van het grootste belang voor de toekomst van het (nog) vrije West-Europa en die van onze kinderen.

Kortom, een ankerstuk, dat eigenlijk ingelijst zou moeten worden. We drukken het daarom integraal hieronder af, zodat u zich later nooit kunt verschuilen achter het bekende: “wir haben es nicht gewusst”. Waarvan acte.

AANBEVOLEN: LEES EN BEWAAR HET ARTIKEL

NRC vr 13 dec 2013 fundamentalisme – in PDF.

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.