Het staatsbestel moet op de schop

hans hoogervorst (VVD) / rick van de ploeg (PvdA) / aart jan de geus (CDA)

WE ZIJN ZOVER – EEN KROONJUWEEL

Er zijn van die momenten dat je merkt dat het eindelijk begint te dagen. Dat je die polemieken niet voor niets hebt geschreven. Met zo maar ineens een bericht in de krant dat hout snijdt en het predicaat kroonjuweel verdient. Om te bewaren.

Het krantenartikel over het in de aanhef vermelde onderwerp zullen we u daarom na de inleiding integraal in Pdf-formaat aanbieden.

INLEIDING

Ettelijke vlijmscherpe polemieken heb ik door de jaren heen aan dit onderwerp besteed. In de hoop het stemvee wakker te schudden. Om een achterbaks politiek bestel de nek te kunnen omdraaien. En om het walgelijke verschijnsel dat iedere hotemetoot van een driemans partijtje (en daarmee iets meer dan 3% van de stemmen van de Nederlandse burger vertegenwoordigend) desondanks de gore moed heeft (krijgt) zijn inzichten aan het volk op te leggen.

Een systeem waarin ingebakken zit dat er later altijd met de vooraf flink ingenomen standpunten moet worden gemarchandeerd. Laffer kan niet. Daarmee het verkeerde soort politici barend dat per definitie haast wel moet beschikken over een fout karakter.

En een stoet (veelal) aftandse Eerste Kamerleden, die nooit rechtstreeks maar altijd via getrapte verkiezingen gekozen zijn, maar er desondanks niet tegenop zien haar toevallig verkregen macht te misbruiken door doodleuk actief mee te gaan regeren.

Gelukkig vonden ook enkele ervaren en spraakmakende politici uit vorige kabinetten het welletjes. Hun constatering dat het staatsbestel op de schop moet komt net op tijd, want Nederland is zo langzamerhand onregeerbaar geworden en zet daarmee haar toekomst op het spel. Ook in de pers kreeg het voorstel om te beginnen met de kiesdrempel te verhogen (met een beetje goede wil zo te regelen) dit keer wel ruime aandacht.

Door het stemgedrag van de Nederlandse burger gedwongen zal het politieke gilde spoedig macht moeten inleveren. Ook als te verwachten is dat deze brutale honden het verdommen terug te kruipen in hun hok, waarin ze decennia lang op hun perverse politieke botten hebben kunnen kluiven.

AANBEVOLEN: LEES EN BEWAAR HET ARTIKEL

20131220 staatsbestel NL kapot – in PDF.

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.