TEKST

Hier treft u artikelen van (enige) importantie aan die op deze plaats enige tijd bewaard kunnen blijven. Ook onderzoeken en rapporten van eigen makelij vinden hier onderdak. Alle teksten zijn vrij te gebruiken, omdat ik van mening ben dat informatie zoveel mogelijk moet worden gedeeld. – no copyrightGEDOOGBELEID – HANDHAVEN OF CORRIGEREN?

Inleiding

In een democratische rechtsstaat is de NORM uitgangspunt voor overheidsinterventie in het handelen van burgers. Hier ligt een belangrijke taak voor de politiek, want deze bepaalt immers de NORM waarmee wij als burgers zullen moeten leven.

De vraagstelling over gedoogbeleid dateert van 2001, maar is naar mijn mening actueler dan ooit, zeker als je een verband aantreft met de discussie over normen (vooral dit aspect) en waarden nu.

Lees de gehele nota mbv onderstaand pdf-bestand, dat ook kan worden afgedrukt.

Gedoogbeleid.pdf

pdficon.gif
WAAROM IK TEGEN DE EUROPESE GRONDWET STEM

Europese Parlement
Raad van Ministers
Europese Raad
Europese Commissie
Hof van Justitie

Inleiding

Op woensdag 1 juni 2005 wordt er gestemd voor een referendum over de Europese grondwet. Dat is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis. Daarmee wordt een grote verantwoordelijkheid bij de kiezer gelegd van wie gevraagd wordt zijn stem goed geïnformeerd en onderbouwd uit te brengen.

Inmiddels zijn de verkiezingen achter de rug en kent u de uitslag. Ik heb het niet aangedurfd tegen te stemmen maar er waren genoeg redenen om dat wel te doen. In onderstaand artikel zal ik dat proberen aan te tonen.

Lees de gehele nota mbv onderstaand pdf-bestand, dat ook kan worden afgedrukt.

EU-referendum.pdf

pdficon.gif
VOL is VOL, of toch niet?

Inleiding

Paars onder Melkert had er een handje van: Nederlanders die riepen dat het land vol was te beschuldigen van racisme. Het zal je maar overkomen. De minister, met in zijn kielzog een heel leger van progressieve papegaaien, zat er niet mee: “lorre” roepen en denken dat het ook nog iets te betekenen heeft.

Door volroepers te betichten van racisme schoffeert meneer Melkert (want die is begonnen) automobilisten, wereldburgers, natuurbeschermers en boeren. Gewone Nederlanders dus, die veelal zeker geen racist zijn maar wel door hem voor rotte vis zijn uitgemaakt. Daar maak je geen vrienden mee.

In onderstaande NOTA kunt u nalezen hoe ik tot deze (merkwaardige) conclusie ben gekomen.

De nota kan in zijn geheel worden afgedrukt.

vol-is-vol.pdf

pdficon.gif
WEBLOGGEBRUIK – een korte handleiding

Het hart van de weblog wordt gevormd door de gedateerde berichten. Deze krijg je te zien door op WEBLOGWESTERBEEK – rechtsboven – te klikken. De berichten (in dit geval vaak journalistieke stukjes) zijn door mij verkort geplaatst maar kunnen worden afgerold en daarna in zijn geheel gelezen. De bedoeling is dat de weblogbeheerder regelmatig vers materiaal aanlevert. Op deze manier scrollen de andere berichten naar beneden. De weblog is dus op de actualiteit gericht.

Lees de gehele handleiding mbv onderstaand pdf-bestand, dat ook kan worden afgedrukt.


webloggebruik.pdf

pdficon.gif