Goed gedaan, jochie

Open brief aan

Fractieleiders partijen van het Lenteakkoord
Directeur Woningbouwvereniging
Rijksbelastingdienst

Geachte heren en mevrouwen,

Was het vroeger zo dat je voor flink studeren en later hard werken ook nog stoffelijk werd beloond begin ik nu te begrijpen dat die periode voorgoed achter ons ligt. De signalen die mij vanuit de politiek bereiken liegen er niet om, want zelfs bejaarden, die uit die florissante periode de kans kregen wat voor hun oude dag bij elkaar te sparen, worden daarvoor nu gestraft.

Want zo kun je het wel noemen als blijkt dat de bezuinigingen uit het Lenteakkoord zelfs zeventigjarigen cumulatief treffen met zo’n vijftien procent achteruitgang in salaris (ik kan het u zo voorrekenen). Terwijl je nota bene de politiek verantwoordelijken publiekelijk hoort verkondigen dat een bezuiniging van zo’n twee a drie procent te dragen moet zijn.

Nog vreemder is dat ambtenaren op de nullijn worden gezet maar de uitkeringen met twee procent worden verhoogd. Ik denk niet dat de onderwijzers, politieagenten, verpleegsters of leden van de rechterlijke macht dat zullen opvatten als een waardering voor hun zware en nuttige arbeid. De vraag is of ze er harder door gaan lopen. Ik kan me hun woede en wrok over deze absurde maatregelen wel voorstellen. Gelukkig zullen ze over niet al te lange tijd in staat zijn met behulp van de bonden de schade dubbel en dwars in te halen door bij de cao-onderhandelingen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van zo’n zes procent (zo’n bedrag zal het wel worden) te eisen, waarbij de actiebereidheid om dit bedrag ook echt te halen groter dan ooit tevoren zal zijn.

Het zal blijken dat hiermee het zo geroemde poldermodel voor eeuwig tot het verleden zal behoren, want de strijd zal grimmig zijn. Die loonsverhoging wordt niet uitonderhandeld maar gewoon geïnd, zoveel is wel zeker.

Geprezen zijn de architecten van het Lenteakkoord, die in staat blijken te zijn geweest een onsamenhangend geheel aan bezuinigingsmaatregelen bij elkaar te sprokkelen. Waarbij ik vermoed dat de eer vooral moet worden toegekend aan dat partijtje – bestaande uit gedateerde cryptocommunisten, groenen en pacifisten – dat momenteel in de peilingen 4 van de 150 (!) te verdelen Kamerzetels weet te bemachtigen. Dat krijg je ervan als al die splinterpartijtjes (waaronder dus GroenLinks) het verdommen over hun eigen schaduw heen te springen om Nederland een politiek te besturen tweepartijenstelsel te gunnen.

Terwijl nota bene een zwaar onder vuur liggend land als Spanje het als een morele plicht zag haar ouderen te vrijwaren van bezuinigingen en zelfs Hottentotten het beste met hun bejaarden voor hebben blijkt onze cultureel andragogische en antropologische politieke elite (meer hebben ze meestal niet in hun mars) hieraan geen boodschap te hebben. Die zien de Nederlandse oudjes als degenererende exemplaren uit een kudde, die voor deze Haagse leeuwen met de meeste kans van slagen als prooi voor de dagelijks te verzorgen maaltijd kan dienen.

Dit roofdierenvolk ziet er niet tegenop deze bejaarden, in een tijd dat aanvullende pensioenen al zo’n acht procent in koopkracht zijn gedaald, nog eens extra te belasten, waarbij je er gif op kan innemen dat deze politieke maffia op termijn ook nog met wetgeving komt om de AOW inkomensafhankelijk uit te laten keren.

Voor allen die dit treft geef ik het volgende advies.

Pas u aan bij dit nieuwe normen- en waardepatroon. Schrijf de directeur van uw woningbouwvereniging dat hij nog even moet afwachten met het innen van de doorstroom belasting, die de eerder genoemde besparingen completeren (zo kom je dus snel aan die vijftien procent).

Dat u het spijtig vindt dat u vroeger zo dom bent geweest carrière te maken, want dan hadden ze u ook de woning kunnen verkopen, waar nu alleen de zwart werkende loodgieter en Nederlands eerste met rugklachten in de WAO belande en bijklussende bouwvakker (ook nog kaderlid van de FNV) de beschikking over kreeg.

Vraag de directeur aan wie u binnenkort moet melden dat uw (nu al slecht ter been zijnde) echtgenote is overleden en dus de doorstroom belasting herberekend moet worden. Of hij daarvoor een aparte afdeling in het leven heeft geroepen, met belastingdeskundigen erbij en of hij zichzelf al een loonsverhoging heeft gegeven, wegens uitbreiding van diensten en toegenomen professionaliteit. Misschien moet u straks aan hem ook uw tandartskosten overmaken, je weet het maar nooit.

En help de goede man een beetje door hem er op te wijzen dat er in uw straat in zijn sociale eengezinswoningen oudjes huizen die daar nu – door het overlijden van partners – alleen wonen, hetgeen eigenlijk ook verboden zou moeten worden.

Maar het echte ei van Columbus geef ik u nu. En beslist niet als toetje na de maaltijd.

Elk nadeel heb zijn voordeel. Doe wat u altijd al van plan was, maar wat er maar niet van gekomen is. Vraag een echtscheiding aan en u voldoet meteen weer aan het gewenste Nederlandse normen- en waardepatroon, met inkomens die gehalveerd zullen zijn. U eist vervolgens bij diezelfde woningbouwvereniging dat leuke flatje op dat u al een tijdje op het oog had en laat u een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van huur en medische verzorging aanmeten. Misschien krijgt u binnenkort zelfs nog gratis en voor niks een laptop van de gemeente cadeau, want ook minvermogende en zwakzinnige oudjes moeten met hun tijd mee kunnen gaan.

Tenslotte. Voel u niet bezwaard deze plannen ten uitvoer te brengen. U dient hiermee immers een hoger doel: namelijk Nederland er weer bovenop helpen….

Succes!!

———————————————————
De open brief in PDF-formaat

goed gedaan jochie

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.