VOL is VOL, of toch niet?

melkert-2.jpg

ONDERTITELS
Racistische bespiegelingen onder minister Melkert.
Het land is vol als verkeerde cognitie?

Paars onder Melkert had er een handje van: Nederlanders die riepen dat het land vol was te beschuldigen van racisme. Het zal je maar overkomen. De minister, met in zijn kielzog een heel leger van progressieve papegaaien, zat er niet mee: “lorre” roepen en denken dat het ook nog iets te betekenen heeft.

Wat bezielde deze minister om een verband tussen vol en racisme te leggen dat (natuurlijk) maar door weinigen werd begrepen? Hebben we van doen met ongeschoolden van de geest die niet in staat zijn een geldige redeneertrant op te zetten? Er moet in hun emotionele benadering van dit probleem op zijn minst sprake zijn geweest van het leggen van enkele valse (artefact) verbanden, anders kom je niet tot zo’n vreemde conclusie.

Hierdoor geïnspireerd (noem het maar gerust: negatief gemotiveerd) ben ik aan de slag gegaan om me op het terrein van de logica te begeven. Ook taalkundig moest er van alles worden uitgezocht. Ik weet nu wat homoniemen zijn (maar daar zit het probleem niet) en over cognities (de vraag hoe kennis wordt verkregen en gebruikt in persoonlijke, sociale, culturele en digitale context) kan ik ook mijn partijtje meeblazen, om over de propositielogica maar niet te spreken….

Ik ga het voor u uitzoeken – wat er mis is met Melkert – dus maak uw borst maar nat. En om de spanning er in te houden geef ik de uitkomst van het onderzoek nu al prijs: door volroepers te betichten van racisme schoffeert meneer Melkert (want die is begonnen) automobilisten, wereldburgers, natuurbeschermers en boeren. Gewone Nederlanders dus, die veelal zeker geen racist zijn maar wel door hem voor rotte vis zijn uitgemaakt. Daar maak je geen vrienden mee.

HET ONDERZOEK
Voor geinteresseerden is het onderzoek te lezen (en af te drukken) bij het menu-onderdeel TEKST.

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.