Shuffle – week 202122

MET GELUIDSOPNAMEN

shuffle-2.jpg

Ach, zo af en toe heb je van die bevliegingen. Om je enthousiasme over je muziekverzameling te willen delen met anderen. Het blijft een hachelijke zaak, want smaken verschillen. Toch probeer ik het maar.

Iedere drie weken ververs ik de playlist met zes nieuwe nummers uit mijn muziekverzameling (van meer dan 300 cd’s). Over wat mij beroerde. Van alles wat. Dit keer een bijzondere uitvoering van de 4e symphony van Bruckner, Orientaalse muziek, een violist met podiumangst maar wel van wereldklasse en nog wat meer dat de moeite van het beluisteren waard is. De tracks zal ik ook nog kort toelichten.

Duur: 1m57s

_start(FALSE, “width=300&height=35&order=11”)

Bijzondere muziek van Brahms die niet vaak te horen is. Uitgevoerd door Jaap van Zweden.

Duur: 19m41s

_start(FALSE, “width=300&height=35&order=10”)

De Finale van de 4e symphony van Bruckner. Hier wordt de originele partituur gespeeld. Alleen al daarom is het een bijzondere opname. Maar Eduard van Beinum laat hier (in 1956) met het Concergebouworkest ook een uitvoering horen van een ongeevenaard niveau. Hier kan geen dirigent (en orkest) aan tippen. Daarom een collectors-item!

Duur: 6m12s

_start(FALSE, “width=300&height=35&order=13”)

Salif Keila is een van die muzikanten die samen met Europeanen de Afrikaanse muziek onder onze aandacht brengt. Deze bloeiende muziekindustrie heeft zich met name in Parijs geconcentreerd.

Duur: 22m00s

_start(FALSE, “width=300&height=35&order=8”)

Warda. Een Frans-Algerijnse zangeres die vooral onder het jonge Arabisiche publiek polulair is geworden. Discomuziek die zich kan meten met die andere groten, zoals Om Kalsoem.

Duur: 6m55s

_start(FALSE, “width=300&height=35&order=9”)

Van Nathan Milstein zijn bijna geen concertopnamen te beluisteren. Helaas had deze violist van wereldklasse last van een onoverkomelijke podiumangst. Daarom is deze concertopname zo bijzonder. De geoefende luisteraar zal het met me eens zijn: hier is een toptalent aan het werk!

Duur: 5m44s

_start(FALSE, “width=300&height=35&order=12”)

Ramsey Lewis. Zomaar een vlot nummer van een getalenteerde jazzmuzikant.

Op maandag 4 juni 2007 zal ik de speellijst verversen met 6 nieuwe tracks uit mijn muziekvezameling

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.