WordPress gebruiken

wordpress.jpg

Met WordPress kan een weblog worden gemaakt. Het onderscheidt zich van andere pakketten door haar flexibiliteit en eenvoudige manier van installeren. Extra functionaliteit wordt verkregen met het installeren van plugins. Het gebruik van WordPress neemt mondiaal fors toe.

Als u een beginner bent op Internetgebied is WordPress bepaald niet het pakket om mee te starten, want u moet bijvoorbeeld bekend zijn met het downloaden, uitpakken, configureren en uploaden van bestanden. Daarenboven moet u ook nog de juiste hostingprovider weten te vinden en in staat zijn de server daarvan in te richten voor uw applicatie. WordPress is ook niet kinderachtig in haar eisen die van de server worden gevraagd.

Dat neemt niet weg dat er wel op een eenvoudige manier met het eenmaal geïnstalleerde WordPress is te werken. Dus laat u niet weerhouden met WordPress aan de slag te gaan. Want dat installeren kunt u ook aan een ander over laten.

Ik vind het fascinerend dat de wereldgemeenschap deze gratis te verkrijgen open-source programmatuur in elkaar heeft weten te knutselen. En iedere dag komen er nieuwe toepassingen bij!

Ook ik heb kunnen profiteren van deze geslaagde mondialisering: zo heb ik mijn weblogthema van een Zweed overgenomen, zijn de beeldtoepassingen van Amerikanen en het geluid op mijn blog van een Spanjaard.

Open-source software heeft het helemaal voor mij. WordPress spant de kroon en is het paradepaardje onder de weblogprogrammatuur!!

Reageren:

Berichten over politiek, cultuur, sport. Polemieken. En zo meer. Voorzien van beeld en geluid als dat zo uit komt.